søndag den 17. februar 2013

Canal de Panamá

Fredag landende min mor og Hans i Panama. Jeg lånte Pedros bil og kørte ud til lufthavnen og hentede dem. Det var dejligt at se dem igen og vise dem mit liv i Panama.

Lørdag morgen blev vi hentet og kørt ud til Panamakanalen. Vi havde bestilt en sejltur på kanalen, hvor vi så, hvordan det hele fungerer.
Panamakanalen er en menneskeskabt kanal, der forbinder stillehavet (pacific ocean) og atlanterhavet/det caribiske hav og kanalen har stor indflydelse på skibsfarten mellem de to oceaner. Kanalen åbnede i 1914, så den fylder snart 100 år. Under bygningen af den 77 km lange kanal døde ca. 27.500 arbejdere pga. det hårde arbejde, jordskred og sygdomme som malaria og gul feber.

Det tager mellem 8-10 timer for et handelsskib at sejle gennem kanalen, mens den trinvis løftes op eller sænkes op til 26 m i tre sluser. Maksimal størrelsen på skibe som kan gå ind i kanalen kaldes Panamax - størrelsen er bestemt af slusernes dimensioner som måler 305m x 33,5m x 12,5m.
En båd der sejler gennem kanalen sparer en rejse på næsten 12.500 km syd om Kap Horn.
Prisen for at sejle gennem kanalen varierer efter skibets dimensioner. Skibet på billedet nedenfor betaler omkring $150.000 for at sejle gennem.
Hans og mor <3

Vi sejlede under 2 broer på sejlturen mod stillehavet. Den første permanente bro over Panama kanalen var Puente de las Americas (Broen til Amerika) og var engang den eneste vej til Amerika. I 2004 blev den aflastet af Puente Centenario.


På billedet nedenfor ses en af sluserne, hvor skibene sejler ind. Vi sejlede ind i slusen sammen med det sorte skib, hvorefter vandet begyndt at synke og herefter sejlede vi ud igen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar