tirsdag den 13. september 2016

Penang, Malaysia

I sidste weekend tog vi til en ø i Malaysia der hedder Palau Pengang. (Palau betyder Ø). Jeg var afsted med Charlotte fra Schweiz, Meike fra Holland og Katrina, Lucas og Alex fra Tyskland. Vi ankom fredag aften og havde lejet en billig Airbnb lejlighed, fordi vi trængte til at have et køkken, hvor vi selv kunne lave mad.
Jeg kan rigtig godt lide Malaysia fordi prisniveauet er meget lavere end det er i Singapore, folk er utrolig venlige og det hele er lidt mere fattigt/ægte - i forhold til Singapore, hvor jeg synes det hele kan blive en anelse fake engang imellem.
Lørdag morgen lejede vi scootere for en hel dag. Det kostede 30 Malaysiske Ringgit, hvilket er 48 kr.
Vi kørte først til Batu Feringghi - en lækker strand, hvor vi nød udsigten og havde en lille drikkepause. Derefter kørte vi ind i landet. Vi kom forbi en lokal frugtplantage, hvor vi købte en juice og kørte videre ind i bjergene. Jeg ville gerne have kørt der på min MTB.
Katrina havde ikke lyst til at køre på scooter, så hun sad bag på Charlotte. Deres scooter kunne ikke vise, hvor meget benzin der var tilbage, så de løb selvfølgelig tør for benzin 2 km. før vi nåede til benzinstationen. Lucas kørte tilbage med en dunk benzin og så var vi kørende igen. Vi kørte til Penang Hill, hvor vi tog et lille tog op til en udkigspost, hvor der var udsigt over hele øen og vi kunne også se fastlandet. Herfra så vi solnedgangen, hvorefter vi kørte tilbage til George Town, hvor vi boede.

Søndag stod på citytour i den gamle bydel af George Town. Byen er kendt for sin smukke arkitektur og streetart. Vi så kinesiske templer i Little India og moskeer i Chinatown.
"The Khoo" er en succesfuld klan der har boet i Penang i årtier. Deres smukke clanhouse er den mest imponerende i George Town. Familien der ejer dette klanhus har det for at vise deres velstand og har nu rigtig meget magt i Penang og ejer store dele af byen.


Nedenstående er en udstilling i Kota Lama parken. Der er en bjørn fra alle lande i verden. Mange af dem er sponsoreret af konsulater, men nogle af dem er også sponsoreret af flyselskaber. Danmarks bjørn viser H.C. Andersens eventyr og kalder Danmark for "The fairy tale Kingdom".

Jeg var stor fan af deres mange gadekøkkener, hvor vi fik lækkert mad for ingen penge. Man skal bare altid huske på IKKE at tænke på deres hygiejne og hvor længe maden har stået fremme, hvordan den er tilberedt og så videre. Jeg er sikker på fødevarestyrelsen aldrig ville godkende stederne. Vi vælger altid det sted med den længste kø, for de lokale må jo have forstand på, hvad der er bedst.Ingen kommentarer:

Send en kommentar